T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / KAHTA - Türkiye Petrolleri Kahta Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tp Kız AİHL pansiyonun da bu hafta “Öncü Şahsiyetler “başlığı altında ;şair, yazar, düşünür, siyasetçi,fikir adamı ve Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı adına birçok eser bırakmış olan Üstad Sezai Karakoç konuşuldu

Tp Kız AİHL pansiyonun da bu hafta “Öncü Şahsiyetler “başlığı altında ;şair, yazar, düşünür, siyasetçi,fikir adamı ve Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı adına birçok eser bırakmış olan Üstad Sezai Karakoç konuşuldu.1933 yılında Ergani’de doğmuş olup zor şartlarda büyümüştür.Kendisi daha küçük yaşta bir okuma aşığı olduğundan üniversite öğrenimine başladığında Doğu ve Batı klasiklerinin çoğunu okumuştu. Liseyi bitirince felsefe öğrenimi görmek ve ilahiyat okumak istedi. Ancak bu iki okul türünde de öğrenim görmesi mümkün olmayınca Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde yüksek öğrenimini görmüştür.Necip Fazıl Kısakürek hayranı olup Büyük Doğu da yazı yazmaya başlamıştır.Kendisinin bir Diriliş hayali vardı.Bu DİRİLİŞ dergisi ve düşüncesi Sezai Karakoç adıyla özdeşleşti. Bu uğurda yazı hayatı boyunca “diriliş” kavramı çerçevesinde zinde bir bilinç uyandırmaya çalıştı; başta şiir, siyaset ve düşünce olmak üzere dünya Müslümanlarının uyanışına eserleriyle katkı sundu.

Şiir yazmanın kendisinde adeta bir kader hadisesi olduğunu söyler.Özellikle 19 yaşında iken yazmış olduğu Mona Rosa adlı şiiri öylesine beğenilir ki şairini aşarak kendi şöhretini oluşturmuştur.

Görünmezlik Sezai Karakoç’un ilkesi gibi olmuştur.Birçok ödül almasına rağmen hiçbir ödül törenine katılmayıp ödülün vakfedilmesini talep etmiştir.Yazdıklarını yaşamış olarak bizi bu hayatına şahit kılan kıymetli Sezai Karakoç 2021 yılının 16 Kasım günü En Sevgili’sine kavuşmuştur.

20-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 13:22 - Görüntülenme: 101
  Beğen | 2  kişi beğendi